AGENDA

Hier staat het jaarprogramma als pdf om te printen.

Maar pas op: het pdf wordt niet bijgehouden en er zal af en toe best iets wijzigen, ook last minute.

Check dus altijd deze webpagina voor de meest actuele informatie!

Achter onderstreepte woorden zitten linkjes voor meer informatie.

Februari

Dinsdag 25 februari

Seriewedstrijd 1 - Vrij onderwerp, 3-5 foto's. Als je toch bezig bent, denk dan eens aan een serie van '5 met samenhang'! Als je die ook inzendt naar de afdelingswedstrijd wordt hij misschien wel voorgedragen voor deelname aan Foto Nationaal!

Start inleveren voor de afdelingswedstrijd: hier staat het reglement met de exportinstellingen.

Maart

Dinsdag 3 maart

Fotoclub Perspectief uit Hilversum op bezoek.

Inleveren voor de afdelingswedstrijd: hier staat het reglement met de exportinstellingen.

Dinsdag 10 maart

Fotowedstrijd 9 - Verplicht onderwerp (5e): 'Portret' van mens of dier.

Pas op: laatste kans tot inleveren van de prints voor de afdelingswedstrijd: die sluit vanavond!

De digitale bestanden moeten uiterlijk morgen (11 maart) - al of niet via wetransfer - binnen zijn bij voorzitter.afd10@fotobond.nl. Hier staat het reglement met de exportinstellingen.

Dinsdag 17 maart

Presentatie van eigen werk, door Johan P., Niek R., Thea van E. en Tine van V. Prints en/of beamerpresentatie. De presentaties kunnen elk ca. 20-25 minuten duren. Pas op: het tonen van prints neemt veel meer tijd in beslag dan het tonen van bestanden via de beamer. De deelnemers houden daar rekening mee en presenteren ook zo min mogelijk foto's die de leden al eerder hebben gezien.


Dinsdag 24 maart

Seriewedstrijd 2 - Verplicht onderwerp. Maak een serie van drie tot vijf foto’s. Thema: neem een voorwerp mee naar verschillende locaties en maak daar interessante foto’s van. De locaties zijn dus steeds verschillend; het voorwerp moet steeds op deze locaties terugkomen.

Dinsdag 31 maart

Tafelavond 3 - Foto’s bespreken met de Manders Driehoek.

In kleine groepjes bekijken en analyseren we elkaars foto's, benoemen we de meest opvallende foto-elementen, en wat die doen met de foto en je eigen beleving daarvan. Echt handig: lees vooraf even die website na. Voor de beoogde 3 sessies neem je 3 (evt. eenvoudige) prints mee op minimaal A4 formaat. Passe-partouts zijn niet nodig.

April

 

Dinsdag 7 april

Fotowedstrijd 10 - Vrij onderwerp (5e).

 

Woensdag 8 april

Afdelingswedstrijd. Hier staat nog even het reglement. Jury is Chris Treffers. Met voorafgaand een korte Algemene Leden Vergadering van de Afdeling. Alle leden zijn daarbij welkom. Vindt plaats in ons clublokaal (!!!).


Dinsdag 14 april

Algemene Ledenvergadering. Dé uitgelezen kans om inbreng te hebben in de koers van onze club.


Dinsdag 21 april

Presentatie van de themagroepen. Daar is dit jaar slechts één avond voor uitgetrokken. Maak de presentaties dus niet te lang. Selecteer streng en waak ervoor foto’s te laten terugkomen die bijna hetzelfde zijn.


Dinsdag 28 april

Gastspreker. De naam van deze gastspreker wordt nog bekend gemaakt.

Mei

 

Dinsdag 5 mei

Bewerkingspresentatie: Johan P. stuurt voorafgaand aan deze avond 4-5 onbewerkte foto's rond. Een of meerdere (of alle) foto's ga je thuis mooi en/of creatief bewerken: leef je uit! De resultaten neem je mee, naar keuze als prints of als digitaal bestand voor de beamer.

 

Woensdag 6 mei

Afdelingsactiviteit. Bespreking van de BondsFotoWedstrijd. Bespreker nog niet bekend. Vindt plaats bij de NAFVA.
 

Dinsdag 12 mei

Wedstrijd Foto van het Jaar. Bespreking en uitslag. Jury nog niet bekend.


Dinsdag 19 mei

Sluitingsavond met presentatie van de fotoketting(en). Onze traditionele feestavond met hapjes en drankjes en onze alom geprezen haring. Laat de bitterballen maar weer doorkomen. Ook voor de partners van onze clubleden, die uiteraard weer van harte welkom zijn.