top of page

OVER ONS

Wij zijn een actieve en enthousiaste Amsterdamse fotoclub met een eigen lokaal in de tramremise Lekstraat in Amsterdam-Zuid, in de Rivierenbuurt langs de Amstel.

 

De FVGVB is van oorsprong wel een bedrijfsvereniging van het Gemeentelijk Vervoerbedrijf Amsterdam, maar ook 'buitenleden' zijn van harte welkom. Want wie maakt er nou geen gebruik van het Amsterdamse Openbaar Vervoer?

Kom eens kijken, proef de hartelijke sfeer, geniet van een drankje aan onze eigen bar en je voelt je meteen thuis! We leren graag iets met en van elkaar, met als uitgangspunt het maken van zo goed mogelijke foto's.

 

​​FVGVB

Deze letters staan oorspronkelijk voor Foto- en Videoclub Gemeentelijk Vervoer Bedrijf. De videotak is niet meer operationeel maar de fotografietak bloeit. Meer weten over onze historie? Kijk dan even hier.

 

Clubavond

Onze gezellige en humoristische clubavond is elke week op dinsdag van 20.00 tot ca. 22.00 uur. Het seizoen loopt van half september t/m half mei.

Fotobond & Afdeling 10

We zijn aangesloten bij de Fotobond, de landelijke koepel van en voor meer dan 300 fotoclubs. De fotobond heeft het land opgedeeld in 16 Afdelingen (regio's). Met nog twee andere fotoclubs (NAFVA en FC Almere) vallen wij onder de kleine Afdeling 10 (regio Groot Amsterdam). De bond en onze afdeling organiseren zelf ook allerlei activiteiten en wedstrijden voor de aangesloten clubs, en de bond ook nog voor individuele leden.

 

LID WORDEN?

Heb je misschien interesse in onze club? En wil je eens een keer (of wat) komen kijken om het niveau te zien, kennis te nemen van de veelzijdige activiteiten en de gemoedelijke sfeer te proeven? Kijk dan even in de Agenda welke avond(en) je interessant lijken en stuur dan een mailtje naar info.fvgvb@gmail.com. Dan kunnen we je prettig ontvangen.
 Om de kosten hoef je het niet te laten: die zijn € 48,- per jaar en dat is inclusief het verplichte lidmaatschap van de Fotobond.

 

bottom of page