top of page
Key duplicaten

INLOGGEN & APPARATUUR

De website bestaat uit een openbaar gedeelte en een grotendeels afgeschermde ledensectie.

Om op die pagina's in de ledensectie te kunnen inloggen maak je eerst een account aan.

​Account aanmaken

​Op een laptop, desktopcomputer en tablet klik je op 'Inloggen' rechts bovenin. Op een smartphone zit het menu achter het blauwe vakje rechts bovenin met de drie liggende streepjes (het 'hamburgermenu'). Om daadwerkelijk te kunnen inloggen moet je een account hebben aangemaakt. Dat doe je door in datzelfde venster op het woordje 'Inschrijven' te klikken. Je tikt je voor- en achternaam, je e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord in. Door te klikken op 'Verder' wordt je verzoek tot 'lidmaatschap van de website' automatisch naar de webmaster gestuurd. (Dat is dus niet hetzelfde als een aanvraag om lid te worden van de club zelf...). De webmaster checkt je lidmaatschap en stuurt je zo snel mogelijk een akkoordbericht terug. Omdat de webmaster een onverbeterlijk nachtmens is kun je overdag op zijn vroegst pas laat in de middag een bevestiging verwachten, maar wel tot diep in de nacht;-)

Inloggen

​Pas nádat je die toestemming hebt ontvangen kun je daadwerkelijk inloggen. Klik opnieuw op 'Inloggen' en tik je gegevens in. Handig: het aanvinken van het vakje 'Onthouden' geeft je browser de opdracht om de inloggegevens te bewaren zodat je die op dat apparaat niet telkens hoeft in te tikken. Dat aanvinken hoef je in principe maar eenmalig te doen, ook al zie je elke keer weer dat lege boxje. Klik dan op de balk met 'Inloggen'.

 

Als je je naam (of het grootste deel ervan) ziet verschijnen op de plek waar eerst 'Inloggen' stond ben je ingelogd.

 

Met dezelfde inloggegevens kun je vervolgens ook op je andere apparaten inloggen.

​​Wachtwoord vergeten

Heeft je browser je wachtwoord niet onthouden en ben je het zelf ook vergeten? Klik dan bij het inloggen op 'Wachtwoord vergeten?'. Er verschijnt een groot venster met 'Stel het wachtwoord opnieuw in'. Je tikt hetzelfde e-mailadres in, klikt op 'Verder' en in het volgende venster zie je 'Controleer uw e-mailberichten'. Zoek in de inbox van je e-mail naar het WIX-bericht. Tik daar je nieuwe wachtwoord twee keer in. Wijst verder de weg vanzelf.

Uitloggen

Klik op je naam rechts bovenin en dan op het vakje 'Uitloggen'. Er kunnen nu twee dingen gebeuren:

  • Sta je op dat moment toevallig nog op een van de afgeschermde pagina's waarvoor je moet inloggen? Dan springt meteen weer het inlogvenster tevoorschijn. Maar als je toch echt wilt uitloggen klik je dat inlogvenster weg met het 'sluitkruis' rechtsboven. Omdat je na uitloggen uiteraard niet meer in het besloten ledengedeelte mag verblijven word je automatisch teruggebracht naar de welkomstpagina.

  • Sta je toevallig (of met opzet) op een openbare pagina, dan kun je met 'Inloggen/Uitloggen' gewoon heen en weer schakelen.

Apparatuur

​De website werkt het best en het veiligst op moderne apparatuur met de allerlaatste updates van zowel het besturingssysteem als de browsers.

 

Tablets tonen een kleinere en iets aangepaste desktopversie, dus niet je mobieltjesversie.

 

Door je mobieltje en je tablet horizontaal te houden wordt de tekst groter. Handig voor als je wat slechter ziet.

Snelkoppeling voor smartphone en tablet

Een snelkoppeling (shortcut) is reuze handig voor directe toegang tot websites en/of webpagina's die je vaak gebruikt. Een tap op zo'n shortcut opent direct de ingestelde webpagina. Bookmarken of intikken van de URL is dan niet meer nodig. Dat werkt zo:

Ga staan op de pagina waarvanaf je een snelkoppeling wilt maken. Klik op het kleine vierkantje met een naar boven gericht pijltje (het multifunctionele 'delen' boxje). Zoek naar 'Zet op beginscherm'. 

Klik daarop en zoek daarna op je beginschermen naar het blauwe vierkantje met in witte letters FVGVB erin. Je kunt de shortcut hernoemen en verslepen naar een handiger plek, zoals je dat ook met apps doet.​

bottom of page